Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

333 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Natuur algemeen (58)

Oceaan

geen plaatje   Deze fraaie grote uitgave (36 cm) brengt de oceanen op boeiende wijze tot leven. Hun enorme zoutwatermassa’s bedekken 70 procent van de aarde. Naast ontelbare diersoorten zijn er onder water vele landschappen te ontdekken, van zandvlakten en zeegras-weilanden tot riffen, vulkanen en bergen. Vanaf het oppervlak tot de diepste oceaanbodem komt een rijke variatie aan ecosystemen en diersoorten voor die in het boek zichtbaar wordt gemaakt. Thema’s als waterkringloop, het getij, golven, voedselketen, overlevingsstrategieën, diepzeedieren en de polen worden besproken. Tot slot is er een overzicht van de gevaren die de oceanen bedreigen. De tekst is direct en duidelijk. Kleine druk. Lay-out en kleurrijke illustraties brengen dit boek naar een hoger niveau. Pagina’s met ragfijn uitgesneden landschappen bieden fraaie doorkijkjes en scheppen de illusie van reliëf. Sommige pagina’s zijn in vormen of diverse lagen uitgesneden; open-klapbare flappen verbergen informatie en afbeeldingen; het planten- en vissenrijk wordt deels weelderig, deels strak gelijnd en schematisch uitgebeeld. Soms is de tekst wat lastiger te lezen door donkere achtergrond. De papierkunstenares maakte ook 'Op reis met Mary Poppins'*. Een waar kunstwerkje, wel met kwetsbare onderdelen. Vanaf ca. 11 t/m 13 jaar..

Duik in het diepe! Daal van het wateroppervlak af tot aan de bodem van de oceaan. Leer alles over water, getijden, golven en –uiteraard – de bewoners van de oceaan. Til de flappen op en verbaas je over de wonderlijke wereld van schelp- en schaaldieren. Bestudeer de voedselketen of een koraalrif. Ontdek wat de grootste bedreigingen voor onze oceanen zijn. Bekijk een gigantische inktvis eens van dichtbij. En kijk hoe een ijsberg eruit ziet onder water.
Auteur: Helene Druvert

Voorraad 1 ex

Prijs: 24,95